Prevenciós csoportos TSMT fejlesztő útvonal

Ezt az utat azoknak a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező (ld. Jelentkezés feltételei) szakembereknek ajánljuk, akik egy komplex szemléletmódot szeretnének elsajátítani az óvodás korú gyermeki viselkedés különböző aspektusainak (pszichés, szociális, mozgásos, kognitív teljesítmény) értelmezéséhez. A prevenciós szakemberek megtanulják egy szűrővizsgálat segítségével az idegrendszer érési zavarainak azonosítását 3 éves kortól 7 éves korig. Ezt követően elsajátítják a prevenciós szemléletű csoportos TSMT fejlesztés (, ami nem azonos a csoportos TSMT terápiával) alapelveit, módszertanát.
A képzési útvonal 2 modulból áll:
1. Alapmodul: a szűréshez szervesen illeszkedő, komplex gyakorlati ismeretcsomag;
2. Prevenciós modul: a modul célja a 3-7 éves korosztály neuro-szenzomotoros szűrési eljárásának, majd az ehhez kapcsolódó prevenciós szemléletű, a képzés során átadásra kerülő, előre kidolgozott tréningsorokat használó csoportos TSMT fejlesztésnek az elsajátítása.

A képzési követelményeket sikeresen teljesítők „Prevenciós csoportos TSMT fejlesztő” végzettséget szereznek, erről tanúsítványt kapnak.